Camping i Danmark

En opplevelse litt utenom det vanlige..
Lars Moen
Lars er en friluftsmann, chilibonde og musiker. I Fjellsport.no jobber han med nettbutikken, og hvordan denne ser ut.
Lars er på camping i Danmark, og deler sin ærlige opplevelse her. Lars og familien er på vei til idylliske Danmark. Her skal de teste ut campinglivet og hva det har å by på. Lars har delt opplevelsen si på Facebook, hvor han beskriver de utfordringene han møter på veien.
FJELLSPORT ANBEFALER:
Se vårt utvalg av førstehjelp- og hygieneutstyr.

Begrenset telterfaring

Hei, jeg heter Lars og jobber i fjellsport. Det betyr ikke at jeg er en typisk fjellgeit eller har mange døgn i telt bak meg. En sesong i Hemsedal boende i bobil er vel det nærmeste. Det var da jeg var ung og forvirret. Sannheten er at min telterfaring begrenser seg til noen runder på Roskilde- festivalen. Med andre ord jeg kan like mye om campinglivet som Donald Trump kan om utenrikspolitikk.
Det hindrer meg ikke å ta med familien på campingtur. Line, kjæresten min og to jenter på seks og ett år er på campingtur i Danmark for første gang. Jeg minnes jeg sa det var en sånn passe ide

På campingtur i Danmark Vol: 1

Her sitter jeg altså, på Family Lounge på ColorLine superspeed på vei til Danmark med telt og primus. To barn og ferdig påsmurt i kjølebag. Hvordan endte vi her?
Tankene blir fort avbrutt av en mors paniske bekjennelser. «Ikke dra i hodet!»
Det å sette seg ved siden av overfartens eneste lekeapparat fylt til bristepunktet av forventningsfulle barn på vei til Legoland, byr på utfordringer. Men jeg blir også opplyst over vår fortreffelighet som foreldre.
Er det lenge igjen?
Vi har seilet i tre kvarter.
Det går ikke så fort som navnet på skipet tilsier!

«Det går ikke så fort som navnet på skipet tilsier.»

FJELLSPORT ANBEFALER:
Se vårt utvalg av opptenningsutstyr.

Frivillig eksperiment

Dette er altså et eksperiment vi frivillig har gått inn i med et nokså lukket sinn.
Jeg liker hotellfrokost og reiser helst med håndbagasje. Men nå er volvoen fylt til randen av nymotens hustelt, klær for en uke, oppblåsbare underlag og matoppbevaring tilkoblet 12 volt. Og som om det ikke er vanskelig nok å få gjennomført morgentoalettet hjemme, er dette nu altså byttet ut med opplevelsen av å gjøre det på felles sanitæranlegg.

Alt dette for at ei jente på seks skal på telttur!?

Dagens første slosskamp

Det er et jevnt tilsig av foreldre med høyt gira barn til lekeavdelingen hvor vi fortsatt sitter og kl 0904 bryter dagens første slosskamp ut mellom en gutt fra Hokksund, som det stå på ryggen hans og en med Adidas- joggedress. Det er ingen klar vinner, men vi orker ikke mer. Lik scenen der Titanic forliser og passasjerene på de lavtliggende dekkene forsøker å presse seg oppover i etasjene, evakuerer vår familie på fire opp via trappeløpet mot skipets høyeste punkt. Dekk 9. Her er det noe man ganske misvisende referer til som flystoler. Her er det litt lettere å leve, men for all del klokken er ikke slått 10:00 og det er lenge igjen.

FJELLSPORT ANBEFALER:
Se vårt utvalg av outdoorklokker.

«Lik scenen der Titanic forliser og passasjerene på de lavtliggende dekkene forsøker å presse seg oppover i etasjene, evakuerer vår familie på fire opp via trappeløpet mot skipets høyeste punkt..»

Røde pølser, bayer og sprø flyndre

Tanken bak at vi nå sitter på ei ferje mot et land jeg ikke er så skråsikker på at det er så forbanna bra å være norsk i er at vi kunne tenke oss en tur i fjellet. Fast bestemt på at det kunne være en fin familieaktivitet å bo i telt å gå på topptur med barn i bæremeis, var dette lenge planen. Helt til vi så værmeldinga med 4 grader meldt og rent vann og frisk luft plutselig var bytta ut med røde pølser, bayer og sprø flyndre. Helt topp tenkte jeg da, det var før det.

FJELLSPORT ANBEFALER:
Se vårt utvalg av termoser og termokopper.

Første etappe

Nå sitter vi altså her i en overfylt herregårdsvogn på hengedekket i påvente av å kjøre av båten.

Vi har overlevd første etappe.

Bilder:

www.visitdenmark.no

www.beveroya.no/baseferie/color-line-superspeed

http://ezhestnesk.ezpub01.byte.no/Industri-Offshore/Innovasjonspris-til-SuperSpeed