STISYKKEL

PAKKELISTE TIL TUREN PÅ TO HJUL
Adrian Martinsen
Adrian er sjef for service og kundehenvendelser. Han er også en ivrig friluftsmann som elsker å sykle, stå på ski, klatre is og bratte fjell.

Våren har meldt sin ankomst, og stisykkel gjøres klar for sesongen. Bremser, gir og ikke minst dempere sjekkes etter sin vinterdvale. Det er en ypperlig tid for å sjekke over hva man har av utstyr før turen er i gang, og trenger du litt hjelp på veien kan Fjellsport-Adrians tips til pakkeliste komme til nytte på sykkelturen.

FJELLSPORT ANBEFALER:
Se vårt utvalg av sykkelhjelmer & beskyttelse.

Beskyttelse på sykkelturen

Hjelm, knebeskyttere, ryggplate, briller og hansker. Noen vil kanskje også vurdere albuebeskyttere, om ikke også beskyttelse av skinnleggen. For de som sykler med flatpedaler kan jeg anbefale beskyttelse på leggen da de små piggene på pedalen lett kan feste seg godt i legge om du skulle være så uheldig å glippe av pedalen.

 • Hjelm: Poc Trabec – En ventilerende in-mold-konstruert sykkelhjelm for sti – og endurosykling. Hjelmen har 16 ventiler og er konstruert for å beskytte hele hodet, selv ved fall på siden eller bakover.
  Les mer om og kjøp Poc Trabec på Fjellsport
 • Knebeskyttere: Poc Joint VPD Air Knee – Utviklet for syklister som ønsker økt fleksibilitet, ventilasjon og bevegelsesfrihet. Den elastiske stroppen og neopren antiskli sikrer en behagelig passform, selv i røffe kjøreforhold.
  Les mer om og kjøp POC VPD Air på Fjellsport
 • Ryggplate: EVOC FR Pro 20, innebygd ryggplate i sekken
 • Briller: Raceface, med utskiftbare glass så man kan justere etter forholdene
 • Hansker: Poc Index Air – En sykkelhanske for trail- og dirt riders som vil ha full kontroll. Den tynne hansken lar deg komme så nære sykkelen som mulig takket være den tynne formen og den ventilerte flaten. (kompatible med touch screen – gull verdt når man utforsker nye stier).
  Les mer og kjøp Poc Index Air på Fjellsport

«Hva som kan gå galt, vil gå galt.»

Edward A. Murphy

FJELLSPORT ANBEFALER:
Se vårt utvalg av sykkelsekker.

Det som kan gå galt, vil gå galt

Murphy var en smart mann om enn en tanke noe pessimistisk. Uansett er det greit å være føre var, så jeg har med meg et halvt verksted ut i skogen.

 • Kjedekutter: Kjøp en ordentlig kjedekutter. De følger med mange multiverktøy, men disse er som regel ubrukelige.
 • Eikenøkkel: BBB, universal type
 • Lappesaker: Bare i tilfelle
 • Håndpumpe: I tilfelle du glemte å kjøpe ekstra patroner
 • Demperpumpe: Fordi det alltid er en i følge som ikke har justert trykket i gaffel/demper før turen
 • Ekstra slange: Pass på å få rett dimensjon og ventiltype. Ta med fler enn du tror du trenger.

FJELLSPORT ANBEFALER:
Se vårt utvalg av stisykler.

«Uansett er det greit å være føre var, så jeg har med meg et halvt verksted ut i skogen…»

Bekledning

I tillegg til alt dette, kommer de vanlige tingene man har med seg på tur. Klær, mat og drikke er vel kanskje selvskrevne, men også førstehjelpsutstyr er viktig å få med! Når det gjelder bekledning så er smaken som baken. Jeg kan bare si hva jeg liker.

 • Ryggsekk: EVOC FR Pro 20. – EVOC FR Pro er en vintermodell ment for ski, så dersom du vil ha den sykkelspesifikke er det FR Trail som gjelder. EVOC FR Trail er en sykkelsekk med integrert ryggplate, opplegg for drikkeblære og masse plass til tingene dine. Ikke minst sitter den som støpt på ryggen.
  Les mer om og kjøp Evoc FR Trail 20L på Fjellsport
 • Sykkelsko: Five Ten Maltese Falcon LT – Jeg liker veldig godt lisser-borrelås-kombo for enkelt å justere hvor stramt man skal ha det. Jeg sykler med klikkpedaler, men uansett hva du velger er sykkelsko fra Five Ten helt klart markedsledene.
  Les mer om og kjøp Five Ten Maltese Falcon på Fjellsport
 • Drikke: Osprey Hydraulics LT 1.5L. – Unngå å bli han eller hun som må stoppe for å dra frem drikkeflasken underveis – det skaper dårlig stemning. Med drikkeblære i sekken har du væske lett tilgjengelig hele veien. Finnes også i 3 liter for de lange dagene.
  Les mer om og kjøp Osprey Hydraulics LT 1.5L på Fjellsport
 • Bekledning: Alltid shorts. Min favoritt er POC Flow Shorts. En fleksibel sykkelshorts med Velcro midjejustering.
FJELLSPORT ANBEFALER:
Se vårt utvalg av sykkelklær.

God tur!