Slik kler du barna i vinter

HILDE HALLBERG
Hilde er trebarnsmor, og er ansvarlig for barnesortimentet til Fjellsport.no.

Det finnes ikke sure barn, bare dårlige klær. Utsagnet er kanskje ikke helt riktig, men én ting er sikkert. Fryser barna på tur, viser de fort sin misnøye. Her kan du lese noen enkle huskeregler fra trebarnsmor og sortimentsansvarlig for barneklær og produkter på Fjellsport.no. Hilde har noen gode tips til hvordan du skal kle barna for god komfort under vinterens utendørsaktivitet.

Trelagsprinsippet

Til barn som for voksne er det et enkelt prinsipp jeg alltid anbefaler: Kle på barnet lagvis, og følg trelagsprinsippet. Da er det enkelt å regulere temperaturen dersom barnet er for varmt, eller fryser.

Lag 1: Ullundertøy

Ullundertøy transporterer fuktighet bort fra kroppen, og varmer selv om det er fuktig eller vått. Det er derfor viktig at det blir brukt innerst mot kroppen. I dag lages det undertøy i tynn ull, som ikke klør, og som kan vaskes i maskin. Ull er gull!

Barneklær

«Ull i flere lag gjør at barnet holder seg varmt i all slags vintervær. Tynne lag innerst og tykkere ytterst.»

HILDE HALLBERG
Barneklær

Lag 2: Mellomlag av ull eller fleece

Er det kaldt kan du ha et lag med fleece eller litt tykkere ull utenpå ullundertøyet. Begge materialene transporterer fuktighet, og gir et godt isolerende lag. Blir dette for tynt blir det ikke nok isolasjon, og barna fryser.

FJELLSPORT ANBEFALER:
Jumpsuit i myk, varm og deilig highloft fleece materiale fra Polartec® i resirkulert polyester. Fra Isbjörn Of Sweden.
FJELLSPORT ANBEFALER:
Parkdress fra Isbjörn Of Sweden

Lag 3: Ytterplagg

Ytterplagg som er vann- og vindtett, og som puster. Dress anbefales til de minste barna – da unngår barnet åpne glipper i ryggen.

Blir dressen for tykk blir det vanskelig å bevege seg, men den må heller ikke være for tynn, da blir det for kaldt. Begge deler begrenser barnas glede av utelek om vinteren. Det er også forskjellig hvor varme barna er i seg selv, det er viktig å huske på.

Godt kledde barn = fornøyde barn!