Test av Mountain Hardwear Ghost Whisperer Down Jacket

Fjellsport-Arnstein tester dunjakke
ARNSTEIN HURULIN
Arnstein er en dedikert friluftsmann, pappa, excel-guru og klatreentusiast. Han er også Fjellsport’s hang-up champion, med en svimlende rekord på godt over 30.

Mountain Hardwear Ghost Whisperer Down Jacket er en superlett dunjakke som kan brukes alene eller som ekstra mellomlag under skalljakken. Det første jeg la merke til med Ghost Whisperer var den utrolige lave vekta. Den er så lett at dersom du kaster den opp i lufta, vil den dale sakte ned igjen nesten som en ballong. Jakken kan enkelt pakkes inn i sin egen lomme og tar ikke større plass enn en liten drikkeflaske.

 

Jeg har testet Ghost Whisperer gjennom en to-ukers høsttur i Sarek Nasjoalpark. Konklusjonen er enkel: «Den er verdt sin vekt i gull.»

Mountain Hardwear dunjakker for herre
FJELLSPORT ANBEFALER:
Se vårt utvalg av Mountain Hardwear dunjakker for herre.

Mange bruksområder

En tynn dunjakke er alltid godt å ha når man er på tur i fjellet. Dette gjelder uansett om det er sommer eller vinter. Det er få ting som slår den deilige varmen man får etter å ha tatt på seg dunis’n på slutten av en lang dag. Ghost Whisperer er den perfekte jakken til akkurat dette formålet. Den veier nesten ingen ting, tar minimalt med plass i sekken, likevel gir den en eventyrlig isolasjon. Jakken er såpass tynn at det knapt synes om du bruker den som mellomlag under skalljakken. Den er myk og behagelig og gir deg full bevegelsesfrihet.

Mountain Hardwear dunjakker for dame
FJELLSPORT ANBEFALER:
Se vårt utvalg av Mountain Hardwear dunjakker for dame.
Mountain Hardwear Ghost Whisperer Down Jacket

«Den veier nesten ingen ting, tar minimalt med plass i sekken, likevel gir den en eventyrlig isolasjon.»

Funksjoner

Ghost Whisperer Down Jacket er utstyrt med to håndlommer og vottevenlige glidelåsdragere. Den har elastiske mansjetter i ermene og en snøring nederst rundt hoftene som er lett å justere mens du er på farten. Jakken kan enkelt pakkes inn i sin egen lomme og glides igjen som en liten pakkbag. En praktisk transportløkke gir deg muligheten til å henge den sammenpakkede jakken utenpå sekken eller i en karabinkrok på klatreselen.

«Jakken kan pakkes inn i sin egen lomme og henge lett tilgjengelig bak på klatreselen eller utenpå sekken.»

Dunkvalitet

Ghost Whisperer er fylt med 75 gram Q.Shield™ dun med en dunspenst på 800. Denne dun-teknologien gjør at dunet opprettholder sin gode isolasjonsevne selv når det blir fuktig. Jakken egner seg derfor også godt til skiturer og aktiviteter hvor snø og fukt er gjeldene.

FJELLSPORT ANBEFALER:
Lær mer om Q.Shield dun-teknologi fra Mountain Hardwear.
Nikwax dun vaskemiddel
FJELLSPORT ANBEFALER:
Nikwax vaskemiddel for dunprodukter

Oppsummering

Jakken er testet på en to-ukers tur gjennom Sarek Nasjonalpark og oppfylte alle mine forventinger. Jeg opplevde ikke noe form for redusert isolasjonsevne underveis selv om jakken ble godt brukt og luktet deretter. Etter turen fikk jakken en Nikwax maskinvask og ble kjørt i tørketrommelen på svak varme sammen med flere tennisballer. Svettlukta forsvant og jakken er fortsatt like fyldig og god som da jeg tok den på for første gang.

Ghost Whisperer finnes i flere farger både med og uten hette til både dame og herre.

Spesifikasjoner:

 • Superlett
 • God isolasjonsevne
 • To håndlommer med vottevennlige glidelåser
 • Elastiske mansjetter
 • Kan pakkes inn i sin egen lomme
 • Transportløkke for feste til karabiner, sekk eller lignende
 • Fyllmateriale: Impregnert Q.Shield™ DOWN
 • Dunspenst:800
 • Fyllvekt: 75g
 • Yttermateriale: Whisperer 7D x 10D Ripstop (100% nylon)
 • Vekt: 197g

 

//Arnstein Hurulin, Fjellsport